Diensten

Onder andere: frezen, draaien, meten, nabehandeling, hardsolderen en assemblage.

Meten

Soltech beschikt over een Wenzel LH 65 3D CNC meetmachine met zwenkkop. Deze staat in een geklimatiseerde ruimte waar ook alle andere meetmiddelen liggen.
Met de Wenzel 3D meetmachine zijn we in staat complexe producten zowel tijdens als na het bewerkingsproces nauwkeurig te meten. Indien gewenst worden de meetrapporten meegeleverd.

Bekijk afbeeldingen

Frezen

Door een recentelijke investering in een 5-assig bewerkingscentrum beschikt Soltech over een compleet machinepark waarop u de meest uiteenlopende producten kunt laten produceren.
U kunt bij Soltech terecht met enkelstuks tot aan grote series. Deze kunnen door een bewerkingscentrum met beladingsrobot tegen een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding worden geproduceerd. Complexere produkten worden extern geprogrammeerd met een CAD/CAM systeem, om daarna als een compleet programma naar de machine te worden verzonden.

Bekijk afbeeldingen

Draaien

Als de series groter worden, of als het te draaien produkt te complex wordt kunnen we overschakelen van conventioneel naar cnc draaien. Onze CNC draaibanken zijn uitgerust met een stafaanvoer om grotere series man-arm te kunnen produceren. Drie van onze draaibanken zijn uitgerust met aangedreven gereedschappen, waarvan twee met een overnamespil, 1 met een Y-as en 1 met dubbele turret. Zo kunnen meerdere bewerkingen in één opspanning worden gerealiseerd.

Bekijk afbeeldingen

Nabehandelingen, verpakken en verzenden

Soltech verzorgt tevens diverse nabehandelingen zoals PVD coaten, anodiseren, chromateren, zwarten, vernikkelen en harden.

Na productie en eindcontrole worden de producten naar wens van de klant verpakt. De producten worden voorzien van een etiket met order- en artikelnummer, waardoor ze snel en makkelijk te identificeren zijn. Tot slot kunnen de producten worden afgeleverd door de eigen transportdienst van Soltech.